Yhteenveto
Yhteiskunnallinen yritys, Frontline Forum oli täysin uusi toimija, jonka tavoitteena on herättää kansainvälistä merkityksellistä keskustelua ilmaston, demokratian ja yhteiskunnallisen tulevaisuudesta suunnista. Heiltä puuttui selkeä nimi, brändi-identiteetti ja digitaalinen näkyvyys.
Creative Code on vastannut kokonaisvaltaisesti Frontline Forumin digitaalisen näkyvyyden ja brändin rakentamisesta alusta alkaen. Suunnittelimme ja toteutimme verkkosivut, joiden visuaalisuus ja käytettävyys tukevat vaikuttavaa viestintää tavoitteen mukaisesti puolueettomasti.
Yhteistyöhömme on sisältynyt myös brändikirjan luonti, jatkuva sisällöntuotanto someen ja sähköpostimarkkinointiin sekä verkkosivujen ylläpito, tapahtumien markkinointi ja strategisen kumppanuushankinnan tuki. Lisäksi olemme hyödyntäneet QR-kooditeknologiaa sisällön helpon ja monikanavaisen jakamisen mahdollistamiseksi. Yhteistyö jatkuu – ja kasvattaa brändiä pitkäjänteisesti.
Tulokset? Vaikuttava brändi yrityksen yhteiskunnallisesti merkittävän työn tueksi.
Brändäys
Strategiset tavoitteet brändin ytimeen
Aloitimme syventymällä asiakkaan strategisiin tavoitteisiin ja kirkastamalla brändin ytimen: miksi he ovat olemassa, ketä he puhuttelevat ja miten. Tämän pohjalta rakensimme vaikuttavan ja rohkean brändi-identiteetin sekä visuaalisen ilmeen, joka tallennettiin uuden brändikirjan kansien sisään.
Lopputuloksena
Brändi lanseerattiin aikataulussa ja sen digitaalinen läsnäolo tukee strategisia tavoitteita. Frontline Forum sai käyttöönsä selkeän rakenteen ja visuaalisen maailman, joka tukee brändinkasvua. Tiivis yhteistyö, jatkuva vuorovaikutus ja ihmisläheinen tapa tehdä asioita toivat projektin onnistuneesti maaliin.

Mitä olemme tehneet?
Verkkosivut
Verkkosivusto, joka palvelee asiakkaan viestinnällisiä ja toiminnallisia tavoitteita
Frontline Forumin verkkosivuston tavoitteena oli rakentaa käyttäjäystävällinen (UX) ja visuaalisesti vahva (UI) verkkosivukokonaisuus, joka tukee brändiä, kasvattaa sen uskottavuutta sekä ohjaa kohdeyleisöä tutustumaan toimintaan että osallistumaan keskusteluun.
Käyttäjäkokemusta ja saavutettavuutta ajatellen Verkkosivun rakenne ja navigaatio suunniteltiin intuitiiviseksi, jotta eri kohderyhmien – kuten median, tapahtumakävijöiden ja päättäjien – on helppo löytää heille oleellinen sisältö. Painopiste oli selkeydessä, nopeassa tiedon löydettävyydessä ja mobiilioptimoidussa käyttökokemuksessa saavutettavuusstandardeja (WCAG) unohtamatta.

Verkkosivusto rakennettiin Webflow-julkaisualustalle. Kansainvälisen kohderyhmän myötä sivustolle oleellista on nopeat latausajat ympärimaailmaa. Alustan Amazon Web Services -palvelimien avulla tämä toteutuukin. Hyödynsimme Webflow:n sisällönhallintajärjestelmää (CMS) blogien muodossa. Visuaalisen muokkaamisen avulla sivustolle tehtävät suuremmatkin muutokset tapahtuvat käden käänteessä.
Samalla sisältörakenne ja tekninen toteutus suunniteltiin hakukoneystävälliseksi (SEO) avainsanatutkimuksen pohjalta. Lisäksi loimme sisäisen linkityksen ja ohjasimme relevantteja back-linkkejä yhteistyöverkostoista, tukien sivustonauktoriteettia, hakukonenäkyvyyttä ja löydettävyyttä.
Nykyinen sivusto tukee tehokkaasti Frontline Forumin yhteiskunnallista missiota tarjoamalla saavutettavaa, mobiilioptimoitua ja helposti navigoitavaa sisältöä median edustajille, päättäjille ja muille keskeisille sidosryhmille.
Sosiaalinen media
– Vaikuttavaa näkyvyyttä ja sitoutunutta yleisöä
Frontline Forumin somekanavat rakennettiin alusta lähtien strategisesti tukemaan yrityksen tavoitteita. Analysoituamme seuraajien käyttäytymistä, päätimme keskittää resurssit tehokkaasti kanaviin, joissa kohderyhmä on aktiivisin – Instagramiin ja LinkedIniin.
Yhteistyön aikana toteutimme kattavan somestrategian, aktiivisen sisällöntuotannon ja kanavien hallinnan, varmistaen, että jokainen julkaisu tukee Frontline Forumin arvoja ja viestintätavoitteita.
Tulokset puhuvat puolestaan: seuraajakunta on kasvanut orgaanisesti nollasta yli tuhanteen käyttäjään, ja yrityksen digitaalinen läsnäolo on vahvistunut merkittävästi. Kanavien kasvava näkyvyys on auttanut Frontline Forumia sitouttamaan kohdeyleisöä ja vahvistamaan asemaansa yhteiskunnallisena vaikuttajana.

Kuva- ja videotuotanto
Vaikuttavaa sisältöä kokonaisvaltaisella tapahtumatuotannolla
Creative Code on vastannut Frontline Forumin visuaalisesta sisällöntuotannosta alusta alkaen toteuttaen kaikki tapahtumakuvaukset sekä jatkuvaa kuva- ja videomateriaalin tuotantoa, joka rakentaa brändin läsnäoloaja vakuuttavuutta.
Tapahtumakuvaukset on toteutettu dokumentaarisella otteella, tunnelmaa, puhujia ja yleisöä painottaen. Kuvauksissa on hyödynnetty monikameratekniikkaa, vakaajia ja staattisia otoksia. Laadukkaat still-kuvat tukevat tapahtumienjälkimarkkinointia, medialle suunnattua viestintää sekä verkkosivujen että sosiaalisen median sisältöä.

Videotuotantoihin on sisältynyt mm. asiantuntijahaastatteluja, teaser-videoita, tapahtumakoosteita sekä pitkänmuodon tallenteita paneelikeskusteluista. Tuotannot on suunniteltu sosiaalisenmedian alustoille optimoidusti, huomioiden jakelun vaatimukset (esim. formaatti, pituus, tekstitykset).
Käytimme tapahtumissa kevyttä liikkuvaa kalustoa, luonnonvaloa tukevia valaisuratkaisuja sekä erillistä äänen tallennusta, jotta lopputuloksessa säilyi sekä tekninen laatu että tunnelma. Leikkausprosessissa kiinnitettiin huomiota rytmiin, tilannetuntumaan ja tarinallisuuteen.
Tuloksena
Frontline Forumilla on nyt käytössään laaja, visuaalisesti yhtenäinen mediapankki, joka tukee heidän viestintästrategiaansa kaikissa kanavissa. Visuaalinen sisältö toimii paitsi dokumentaationa, myös vaikuttajana herättäen tunteita ja kutsuen vuoropuheluun.
Yhteistyön alusta alkaen on ollut selvää, että Creative Coden tyypit ovat ymmärtäneet sen, mitä haluamme olla. Se kaikki näkyy ja kuuluu nyt vahvasti brändissämme; verkkosivuilla, somessa, tapahtumamarkkinoinnissa ja videoissa. Erityisesti arvostan heidän tapaa kuunnella, ajatella yhdessä kanssamme ja reagoida nopeasti muuttuvassa ympäristössä. Creative Coden kanssa tekeminen on ollut mutkatonta, luovaa ja ennen kaikkea vaikuttavaa.
Referenssin takana
-p-500.jpg)
Anton Jussila




Teija Marie Jussila
Referenssit